Kerstconcert 2018

Op zondag 23 december 2018 gaven Garden Rumours en IPK Etten gezamenlijk een kerstconcert in de Protestantse kerk te Silvolde. Garden Rumours zong een aantal kerstliederen gebaseerd op zeer oude melodieën uit de 13e en 14e eeuw en een prachtig 16e-eeuws wiegelied van Philip Stopford.

Melodische kerstnummers uit de 19e en 20e eeuw (Britten, Berlioz, Gjeilo) waren te horen, alsmede origineel en eigentijds werk (Bob Chilcott, King’s Singers).

Naast een tweetal Duitse adventsliederen zong IPK Etten drie door Martin Koekelkoren bewerkte Nederlandse kerstliederen. Verder zong het koor liederen uit Oekraïne, Duitsland (Robert Stolz) en Frankrijk (het bekende Cantique de Noel). Op het programma stond naast een oud Latijns kerstlied (Veni Emmanuel) ook een hedendaags lied (Christmas is rocking).

De koren zongen samen Tollite Hostias (C. Saint-Saens) en Gaudete (een kerstlied uit de 15e eeuw).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *