ZomerDAGdromen, zomerconcert

ZomerDAGdromen

Zondag 2 juli 2017, 11.00 uur, Oude Kerk, Etten

Een mooi begin van een zomerse zondag! Met dit thema presenteerden Garden Rumours en harp- en vioolduo Corda Nueva een muzikale ochtend in de Oude Kerk in Etten.
Het programma omvatte zowel oude als hedendaagse koormuziek: opgewekte en soms schalkse middeleeuwse madrigalen en dromerige Scandinavische werken, afgewisseld met hedendaagse stukken. ‘Sure on this shining night’ van Samuel Barber, oorspronkelijk voor koor en piano geschreven, werd begeleid door harpiste Judith Baakman.

Harpiste Judith Baakman en violist Radbout Post, beiden afkomstig uit Terborg, vormen sinds 2016 het duo Corda Nueva. Het muzikale accent leggen zij bij klezmer en tango. De specifieke stijl waarin zij spelen is de Argentijnse ‘a la parrilla’. Dit betekent letterlijk ‘op de barbecue’. Bij deze stijl worden de tango’s op geïmproviseerde wijze ten gehore gebracht; de arrangementen zijn van te voren niet bekend, maar worden ingegeven door het moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *