Concert St. Martinuskerk, Baak

Zaterdag 28 mei om 20.00 uur, St. Martinuskerk, Baak. Gezamenlijk optreden van Garden Rumours en  Accordeonvereniging Con Forza uit Aalten.

Uitvoering 28 mei in de kerk van Baak

Op zaterdagavond 28 mei werd in de kerk van Baak een uitvoering  verzorgd door  kamerkoor Garden Rumours en de accordeonvereniging Con Forza uit Aalten.
Het concert kwam tot stand in samenwerking met Baaks Belang, de Stichting Parel van Baak en het kerkbestuur.

Er werd vierstemmige, a-capellamuziek uit meerdere perioden in de geschiedenis uitgevoerd. Het koor treedt op velerlei locaties en evenementen op. Voor de uitvoering in Baak werd een aantrekkelijk repertoire samengesteld van lichte, vrolijke en humorvolle muziek. Dirigent Joost Hekel vertelde in het kort iets  over de muziek.

Veel mensen associƫren de accordeonmuziek met smartlappen en tranentrekkers. Accordeonvereniging Con Forza heeft echter een repertoire dat bijna alle muziekstijlen omvat, van pop, tot klassiek, tot kerkmuziek. Het gezelschap staat onder leiding van de dirigent Wil Plas uit Enschede. Voor het concert in Baak studeerde Con Forza een licht programma in dat door ca. 15 leden van de vereniging werd uitgevoerd.