Concert ‘MET Maria’ in Vierakker

St. Willibrorduskerk te Vierakker. We zoeken met dit concert een gevoel van verbondenheid met elkaar en met Maria, zoals veel mensen dat in het verleden deden en sommigen nog doen: Maria ons aller moeder, die zorg, troost, liefde en kracht geeft.

Op zondag 22 mei om 15.00 uur zingt het koor Garden Rumours de mooiste Maria-liederen uit de geschiedenis van de klassieke kerkmuziek. Grote componisten als Mozart, Caccini, Desprez, Elgar en Gjeilo hebben prachtige koormuziek geschreven met een lofzang op Maria.

Het koor Garden Rumours, dat een breed repertoire kent, zingt bij dit concert  deze kerkelijke muziek en kiest daarvoor een van de mooiste kerken in Oost-Nederland, de Sint-Willibrorduskerk in Vierakker.

De verschillende Maria liederen zijn zeer divers. Traditionele Ave Maria‚Äôs van Arcadelt en Mozart zijn  door Elgar en Hovestad weer geheel anders en eigentijds gecomponeerd. Deze vaak troostrijke muziek wordt in deze Maria maand mei door het koor, na 2 jaar pauzestand, uitgevoerd.  Het koor bestaat al meer dan 35 jaar en staat onder leiding van Marcus Janssen. Kenmerkend voor deze groep van 20 dames en heren is het plezier in het samenzingen, zowel van vrolijke Middeleeuwse volksmuziek tot religieuze meesterwerken.  Het koor wordt muzikaal begeleid door Silvia Verheij en Karen Bruggeman. Kerk open om 14.45 en toegang is gratis.

Klik hier voor het persbericht in het Contact.